Доларът продължа да се понижа и в понеделник сутринта на азиатските валутни пазари. Продължава да действа разочарованието на "бичите" "инвеститори. От прекалено умерената риторика на заседанието на Федералния резерв миналата седмица.

Първоначалната реакция на резултатите от срещата на Г 20 в края на миналата седмица в Германия. Министрите на финансите и управителите на централните банки на 20-те най-големи икономика всвета повториха обичайните предупреждения срещу валутните интервенции. Но изключиха от общото комюнике обещанието да избягват политиките на протекционизъм.

Обемът на търговията е слаб заради почивния ден в Япония, като сутринта доларът все пак загуби от стойността си 0,15 процента до 112,51 йени.

Еврото поскъпва с 0,2 процента до $1,0762, след подема до 6-седмичен пик до нивото 1,0782 в петък.

Курсът на общата валута се покачва и спрямо японската до 121,25 йени, в сравнение с 121,03 йени в края на предишната сесия.

Спрямо кошницата от 6-те основни валути конкуренти индексът на "зелените пари" се понижава с 0,14 процента до 100,160 пункта, след спада му до петседмичен минимум на ниво 100,140 в петък.

Днес във фокуса на инвеститорите са първите дебати между кандидатите за президент на Франция, които ще се състоят по-късно в понеделник.

Социологичните проучвания през уикенда показват приблизително равенство в гласовете за центриста Емануел Макрон и лидера на крайно дясната партия Марин Льо Пен на първият тур на изборите на 23 април. Но на втория кръг, който се очаква да се проведе на 7 май, Макрон би победил.

Това в някаква степен успокоява пазарите, които се опасяват от антиевропейската риторика и намерения на Марин Льо Пен.

Валутните дилъри очакват също така изказвания на редица членове на Фед, включително и на неговия шеф Джанет Йелън.