Откакто се превърне в милионер благодарение на криптовалутата dogecoin на 15 април, Глаубер Контесото продължава да държи, вместо да продава. И сега вече притежава два милиона, казва той пред CNBC.

Контесото е инвестирал над $180 хил. в dogecoin на 5 февруари т.г., когато цената на криптовалутата бе 4,5 щатски цента.

"Очаквах цената да падне и точно това се случи", казва 33-годишният мъж. След като достигна рекорд от 73 цента в събота в очакване на появата на Илън Мъск в Saturday Night Live, dogecoin падна под 50 цента. Контесото посочва, че реакцията е била подобна на т. нар. Doge Day на 20 април — през цялата седмица преди събитието всички се надъхваха, цените растяха, а след това се срина, казва той.

В четвъртък dogecoin продължи спада си под 40 цента, след като Мъкс заяви, че Tesla вече няма да приема bitcoin като метод за плащане заради огромното количество енергия, която криптовалутата използва.

Но по-късно главният изпълнителен директор на производителя на електромобили туитна, че "работи с разработчиците на dogecoin за подобрение на ефикаността на трансакциите". По-рано той проведе анкета в Twitter, с което пита дали Tesla да започне да приема dogecoin.

Така, благодарение на Мъск, dogecoin отново започна да поскъпва и достигна 0,56 цента в петък, ръст от над 25% за 24 часа.

Волатилността на цените е една от причините за скептицизма на експертите относно dogecoin. Криптобикът и основател и CEO на Galaxy Digital Майк Новограц заяви, че dogecoin е "буквално двама души, които притежават 30% от цялото предлагане".

Но волатилността не притеснява Контесото и той продължава да е оптимистично настроен относно бъдещето на криптовалутата, създадена на шега. Той продължава да инвестира в нея и в неделя, след временното ѝ поевтиняване, мъжът влага още $14 хил.

И няма намерение да продава. Когато притежаваните от него dogecoin достигнат $10 млн., той смята да продаде 10%, но ще остави останалите инвестирани в криптовалутата.