Министерският съвет ще изслуша на редовното си заседание доклад на финансовия министър Пламен Орешарски за изпълнението на републиканския бюджет за 2006 г.

Кабинетът ще предложи на Народното събрание да даде съгласието си за водене на преговори и сключване на изменение на финансовия договор между България и Европейската инвестиционна банка (Проект "България - автомагистрала "Тракия"), подписан на 26 юли 2000 г., което ще позволи до края на 2007 година да се построи автомагистралата в участъка Чирпан - Стара Загора.

Министрите ще разгледат още Годишна програма за 2007 г. за участие на България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз.

За заседанието си днес МС ще приеме наредба за условията и реда за избор, изпълнение и контрол на промоционални програми за земеделски и хранителни продукти.

Тази седмица заседанието на правителството ще се проведе в сряда, а не както обикновено в четвъртък, поради предстоящото работно посещение на министър-председателя Сергей Станишев във Великобритания.