Котировките на златото спаднаха във вторник сутринта след ралито в понеделник, движено от по-слабия долар. Търговци и инвеститори се влияят от новините, че президентът Доналд Тръмп се връща в Белия дом от болница, показват данните от търговията.

Цената на декемврийските фючърси на златото на борсата Comex в Ню Йорк се понижава днес сутринта с 0,22% - или с 4.25 долара, до 1915.85 долара за тройунция.

Декемврийските фючърси за среброто паднаха с 0,45% до 24,45 долара за унция.

Ден по-рано цената на златото се повиши от 1905 до 1920 долара за унция поради отслабването на долара. По-евтиният долар подкрепя стойността на златото, което при това става по-евтино за инвеститорите, притежаващи други валути."Като се има предвид, че доларовият индекс намалява, това вероятно ще подпомогне цените на златото и ще смекчи техния спад. Като цяло трендът на златото стана отново "бичи"", цитира Ройтерс Маргарет Янг, стратег на DailyFx.

Във втората половина на септември цената на златото беше под 1900 долара за унция, но от миналата седмица тя започна постепенно да се увеличава.

Пазарите обръщат внимание и на новините от САЩ. По-рано президентът Тръмп напусна болницата, където беше лекуван от коронавирус в продължение на три дни, и се върна в Белия дом за по-нататъшно лечение. Подобни новини донякъде повишиха апетита за риск на инвеститорите, което е негативно за цената на златото, което традиционно действа като по-надежден актив.