Пазарите на криптовалути останаха непроменени към днешна дата, въпреки спада на американските акции. И макар че във вторник имаше известен спад, последващото покачване на цените върна общата пазарна капитализация малко под бариерата от $1 трилион, пише Proactiveinvestor.

Bitcoin успя да си възвърне цената от $20 000 към днес на обед българско време, след спада на цената във вторник, докато Ethereum добави около 2%, което доведе стойността му на обмен до над $1 600.

Токенът AVAX на Avalanche се придържа към цена от $20 - един положителен резултат за проект, изправен пред шокиращи твърдения на разобличители.

$1,9 милиарда са загубите на крипто сектора, вследствие на хакерски атаки

$1,9 милиарда са загубите на крипто сектора, вследствие на хакерски атаки

Това показва справка на американската компания Chainalysis

Няколко други мрежови токена добавиха умерен ръст в цената като Cardano, Polygon и Tron. От друга страна, Solana и Polkadot отбелязаха умерени загуби, докато пазарната капитализация на EOS спадна с близо 5%.

Днес е силен ден за децентрализираните финанси (DeFi), като Lido, Curve и Convex Finance, които добавиха 5% или повече към стойността си, но същото не може да се каже за Uniswap или MakerDAO.

На този фон в САЩ Комисията за надзор и реформа на Камарата на представителите засили натиска върху ключовите регулатори и борсите за цифрови активи да предоставят информация, свързана с безопасността на потребителите срещу измами.

Регулаторите, включително Министерството на финансите на САЩ, Комисията за търговия със стокови фючърси и Комисията за ценни книжа и борси, заедно с борсите Coinbase, FTX, Binance.US и Kraken, получиха поредица от писма с призив да засилят регулациите.