Любителите на джаджи, които не разполагат с големи финансови възможности, се радват винаги, когато излезе някоя нова джаджа, докато не видят цената ѝ. Най-новите и вълнуващи устройства понякога могат да струват колкото половин заплата.

Понякога обаче дадена компания произвежда толкова добро приспособление, че продължението му в основата си е същото устройство, обновено с много незначителни поправки. Въпреки това когато по-новият модел излезе, всеки забравя за оригинала и така цената му спада главоломно.

Представяме ви три страхотни джаджи, които можете да си купите за значително по-малка част от реалната им стойност, подбрани от Tech Insider – порталът на Business Insider, посветен на технологиите.

Слушалки Parrot Zik (първо поколение)

Parrot е донякъде странна компания. Тя се занимава предимно с производството на дронове, но също така и със слушалки. Bluetooth слушалките Parrot Zik от първо поколение изглеждат по-добре от която и да е друга марка. Технологията им за изолиране на шум е достатъчно добра, за да блокира шума в препълненото метро например. Можете да включите аудио кабел, за да ги използвате без изтощаване на батерията. Тъчпад при дясното ухо ви позволява да прескачате песни, да спирате на пауза, да отговаряте на телефонни обаждания и да регулирате силата на звука, без да вадите телефона от джоба си. Разбира се, качеството на звука е отлично.

Слушалките дебютираха на цена от 399 долара през 2012 година. След продължения от две поколения цената за нов чифт намаля значително. Сега най-големият сайт за онлайн търговия Amazon предлага моделът “yellow gold” за 169 долара – по-малко от половината на цената на Parrot Zik 3.0.

С тази версия няма да можете да се радвате на някои предимства в по-нови модели – моделът 3.0 например тежи доста по-малко от първите слушалки и има по-дълготрайна батерия с безжично зареждане.

Microsoft Surface Pro 3

Линията таблети на Microsoft повдига някои доста интересни въпроси. Трябва ли например лаптопите да бъдат по-трудни за поставяне в скута? Трябва ли таблетите да имат шумни вентилатори? Тя обаче има безспорно влияние върху света на устройствата, които могат да бъдат описани като нещо средно лаптоп и таблет.

Surface Pro 4 и Surface Book решават някои от проблемите на Pro 3, но и двете поколения предлагат Windows 10, Intel i5, 128 gigabyte модели. Голямата разлика между двете? Около стотина долара. Pro 3 се продава за 899 долара, а Pro 4 – за 999 долара. Ако сте склонни да икономисате от мощност на процесора, има и наличен i3 Pro 3 за по-малко от цената на нов iPhone.

Nintendo Wii

Пусната през 2006 г. игровата конзола Wii е наистина остаряла и така и не разработи богатство от игри като тези на PlayStation 2 или Xbox. Устройството обаче остава най-доброта система за видеоигри, на която може да се играе. А и хората все още я харесват, ако съдим по продажбите на следващия модел Wii U. Сега Nintendo Wii струва 42,99 долара в Amazon.