Технологичният гигант Apple вероятно готви поредна изненада за верните си фенове.

Малко след като официално представи своя iPhone 7, започнаха да валят предположения какво да очакват любителите на марката от следващото поколение на мобилното устройство.

Следващият iPhone на Apple може да изненада почитателите с две нови характеристики, до които потребителите се надяваха да се докоснат още тази година.

Нововъведенията в устройството, за което се смята, че ще е iPhone с пореден номер 8, най-вероятно ще са безжично зареждане, както и нов дисплей с ограничени светодиоди, пише Time.

Технологията, използваща т.нар. OLED панели, позволява на панелите да се огъват.

Внедряването им би било подобрение за iPhone, което ще предоставя на потребителите по-ярък дисплей. Панелът също така е изключително тънък и гъвкав, което подклажда допълнително слуховете, че Apple ще го предложи на почитателите си през следващата година.

И двете промени в устройството бяха спрягани за част от нововъведенията в тазгодишния iPhone, но прогнозите не се сбъднаха, тъй като смарфонът все още се нуждае от кабел, за да се зареди.

Според анализатори единствената пречка, която стои между Apple и въвеждането на безжично зареждане на новия iPhone, е производителите да не могат да сглобят достатъчно компоненти за функцията за безжично зареждане до времето, в което компанията планира да пусне новото поколение на устройството.

От своя страна Apple пази пълно мълчание по отношение на плановете си и дори не намеква, че нов iPhone ще бъде пуснат през 2017 г.

Предположенията относно следващия iPhone вълнуват до голяма степен почитателите на марката, тъй като следващата година е юбилейна за емблематичния продукт на Apple.