В 10:00 часа тази сутрин операторите и официалните риселъри на Apple в България започнаха да приемат поръчки за дългоочаквания iPhone X. Цената на устройството у нас до последния момент бе тайна, но днес тя бе обявена.

В iStyle, официален риселър на Apple, цената е 2 322 лева за 64GB и 2 649 лв. за модел с 256GB памет.

Telenor обявиха цена от 1659.99 лева с план Тотал 44.99 с двугодишен договор за модела с 64GB. Доплащането за модел с 256GB памет е 300 лева.

Mtel предлагат устройството за 2499.98 лева, като членовете на Mtel Club ще получат отстъпка. С абонаментен план Мтел без граници 3XL с Екстра нет+ цената на iPhone X е 1699.99 лв.

Моделът ще бъде предлаган и от Technopolis на цена от 2299 лева, както и от Technomarket.

За сравнение, в САЩ тя е 999 долара, в Германия - 999 евро, а във Великобритания - 999 паунда. Доставките на телефона ще започнат от 3 ноември.

Очаква се в началото да няма достатъчно налични бройки, след като стана ясно, че сглобяването на 3D предните камери, на които разчита отключването с лицево разпознаване FaceID, се е оказало по-трудно от очакваното.

Според анализаторите до 3 ноември ще бъдат готови едва 2-3 милиона от премиум модела, като Apple обикновено продава по 10 милиона устройства само в първия уикенд.

Новият Samsung Galaxy Note 8 е тук. Колко ще струва у нас?

Новият Samsung Galaxy Note 8 е тук. Колко ще струва у нас?

Операторите вече обявиха цените

Смартфонът разполага с нов 5.8 инчов OLED дисплей (първият в историята на iPhone), който е по-цветен от LCD екрана, използван в по-старите версии на iPhone и поддържа HDR.

Apple го нарича "супер ретина дисплей". Резолюцията е 2436 x 1125 пиксела, а плътността на пикселите е 458ppi - най-високите в моделите на iPhone. Контрастното съотношение е 1 млн. към 1.

iPhone X е с още по-изчистен дизайн, с екран от край до край, а забележителното е, че няма основен бутон. Ако искаме да се върнем на начален екран, трябва единствено да плъзнем пръст нагоре по дисплея.

Смартфонът разполага с функция за лицево разпознаване (Face ID), това е и най-лесният начин за отключването му.

Устройството използва инфрачервена камера, предна камера и други сензори за сканиране на лицето на потребителя, като това се случва дори и на тъмно. Всичко това е гарантирано от вграден невронен процесор с функция за 3D-визуализиране.

iPhone X разполага с две 12-мегапикселови задни камери с двойно оптично стабилизиране на изображението. Между тях има и четворна LED True Tone светкавица.

Благодарение на предната му 7-мегапикселова камера, селфитата се превръщат в портретни снимки.

Зарежда се безжично, като се поставя върху специално зарядно (Air Power), а батерията му издържа с 2 часа повече от тази на iPhone 7.

Друга интересна новост са анимираните емотикони (т.нар. Animoji) - изображения на животни, които записват думите и емоциите на лицето на потребителя и могат да бъдат изпращани на други потребители в различни чат програми.