Note 7 се превърна във фиаско за Samsung, след като всички налични устройства бяха изтеглени от пазара заради тежки проблеми с батерията. Сега, година по-късно корейската компания представи нова версия на гигантския смартфон. 

6.3-инчов "инфинити" дисплей, двойна камера и писалка - запазената марка на модела. Така накратко може да бъде описан новият Samsung Galaxy Note 8, представен снощи.

Малко след премиера мобилните оператори в България обявиха и цената, на която ще предлагат устройството. В Мтел моделът ще струва 2099.99 лева без договор и 1199.99 лв. са най-скъпия план.

Теленор ще го предлага за 2189.90 лв. без обвързване и 1629.99 лв. с най-високата тарифа. От Vivacom телефонът ще може да бъде закупен за 2199.99 лв. без договор и 1199.90 лв. с най-скъпия план.

Снимка 309157

Източник: GettyImages

Новият модел на Samsung се различава от предшественика си с наличието на две камери отзад - и двете по 12MP. Предната "селфи" камера също е получила обновление и вече е 8MP, вместо 5.

За да осигурят безпроблемна работа на устройството, Samsung са избрали процесор Qualcomm Snapdragon 835 за Щатите и Samsung Exynos за останалата част от света с четири ядра на 2.3GHz и четири на 1.7GHz, като идеята е по-"малките" да работят, когато телефонът не е натоварен и така да се пести батерия. Note 8 ще има 6GB RAM - с два повече от предшественика си.

Но най-важното в новия смартфон е дисплеят - най-големият досега при този модел. Той е пораснал с 0.6 инча до 6.3". Той е извит по страните, за да може да бъде държан по-лесно с една ръка, казват от Samsung. По него може да се борави и с S-Pen - стилусът, станал запазена марка на моделната линия Note.

Снимка 309156

Източник: GettyImages

Моделът е прахо- и водоустойчив и разполага с функцията безжично зареждане. Note 8 идва с последната излязла версия на Android - 7.1.1.

От компанията съобщиха, че българските потребители, които поръчат предварително новия Galaxy Note 8 чрез мобилните оператори и търговци на електроника, ще получат устройството в комплект с работната станция Samsung DeX.

По време на представянето Samsung отдели специално внимание на батерията заради проблемите с Note 7, като твърдят, че тази на новия телефон е преминала през 8-степенна проверак за безопасност. Тя ще бъде с капацитет 3300 mAh - с 200 по-малко от тази на предходния модел.

Снимка 309155

Източник: GettyImages

Проблемният Samsung Note 7 се завръща на пазара под нова форма

Проблемният Samsung Note 7 се завръща на пазара под нова форма

Note FE ще бъде пуснат в началото само на местния пазар