Технологичният гигант Apple се кани да яхне вълната на OLED екраните, както вече направиха много от конкурентите на компанията. Надали обаче иновацията ще се появи със следващото поколение iPhone поради една проста причина.

Четирите най-големи доставчици на такива дисплеи нямат такъв капацитет, за да произведат достатъчно бройки за следващата година. Това е причината въвеждането на технологията да се забави до 2018 година, твърдят запознати, цитирани от Bloomberg.

OLED екраните са по-трудни за производство, което прави Apple напълно зависима от външни доставчици. А те все още работят по въпроса да пуснат тези дисплеи в масово производство. Четирите лидери на пазара са Samsung Display, LG Display, Sharp и Japan Display.

Според прогнозите южнокорейската компания ще бъде основен доставчик за следващата година. Въпреки това тя няма да може да поеме производството за Apple, заради нарасналото търсене на iPhone, съчетано с ниските приходи за външни доставчици.

От друга страна заради това ограничение американският гигант може да пусне само една версия на новото поколение iPhone с OLED екрани.