Изглежда малко известна китайска технологична компания ще изпревари южнокорейския лидер Samsung с пускането на първия екран с гъвкав смартфон. А първата информация за модела показва, че той не само може да се огъва, но и работи без проблем.

Samsung е само на няколко часа разстояние от представянето на своя Galaxy X, за който се очаква да ползва тази нова технология. Китайския производител Royole Corporation обаче вече представи своя такъв модел FlexPai пред журналисти в понеделник, пише Business Insider.

Снимка 387754

Източник: royole.com

За него писаха от специализираните сайтове The Verge и Mashable, като според тях устройството със 7,8-инчов екран може да се огъва на 180 градуса.

Първия по рода си смартфон ще бъде достъпен на пазара в Китай на цена от 8999 юана или окло 1300 долара. Той разполага със 128GB памет. Устройството работи с осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon и батерия с капацитет от 3800 mAh.

Снимка 387755

Източник: royole.com

Според производителя Royole екранът може да бъде сгъван 200 000 пъти, но какво се случва след това не става ясно. Също така не е ясно как новият модел ще се справи с конкурентният, който готви Samsung.