Дългоочакваният сгъваем смартфон Motorola Razr 2022 беше представен за първи път през август тази година, но дълго време с него можеше да се сдобиеш само ако си в Китай. Към момента няма потвърждение дали телефонът ще бъде пуснат в продажба и в САЩ. От днес обаче най-накрая телефонът е наличен и на европейския пазар, включително и у нас. Той се продава в магазините на Тechnopolis на цена от 2499 лева.

От компанията съобщават, че приветстват "следващото поколение на серията Razr - смартфон, смело пресъздаден, за да вдъхне живот на още по-вълшебни мобилни възможности". От красивия си дизайн до лекотата на използване, смартфонът поставя нов стандарт в ерата на сгъваемите устройства - той е еволюция от предишните поколения, като надгражда и подобрява основните смартфон функции. Те са разработени с оглед на обратната връзка на потребителите и затова Motorola Razr 2022 е оборудван с най-усъвършенстваната камера, виждана в сгъваем телефон, по-мощна батерия и иновативен дисплей.

Снимка 592419

Източник: Motorolla

Дизайнът

Емблематичен дизайн, усъвършенстван за върховна производителност и забавление, има елегантен и минималистичен дизайн с матово покритие, освен това е компактен и удобно се побира в джоба. Тази модерна нова визия се отличава с два изгледа, като и двата осигуряват впечатляващо потребителско изживяване. Интерактивният 2,7-инчов Quick View дисплей държи потребителите свързани и информирани, така че да могат да преглеждат бързо известия, да четат и изпращат съобщения, да правят снимки, да извършват плащания и всичко това без дори да се налага да отварят телефона си.

6,7 инчовият FHD+ P- OLED дисплей е с мощна честота на опресняване до 144 Hz. Технологията P-OLED предоставя над един милиард нюанса на цветовете - от най-дълбокия оттенък на черното до най-ярките и остри цветове. Сертификатът HDR10+ и 100% от цветовата гама DCI-P3 изваждат на показ и кинематографичните стандарти за точност на дисплея, което го прави устройството изключително подходящо и за забавление.

Motorola възроди култовия Razr като сгъваем смартфон

Motorola възроди култовия Razr като сгъваем смартфон

Той идва на пазара през януари срещу $1 499

За максимално потребителско изживяване от двата дисплея, преработената панта държи устройството отворено в режим Flex View, така че то да може да стои самостоятелно под различни ъгли, за да позволи на потребителите да го използват и без ръцете си. Екранът на razr има специална функция, която позволява разделянето му, дори при няколко отворени приложения. Потребителите могат да гледат видеоклипове, да изпращат текстови съобщения, да провеждат видео разговори, да заснемат красиви селфита или групови снимки - всичко това със свободни ръце. Мotorola Razr 2022 може да се държи отворен през нощта, като Quick View дисплеят да заеме ролята и на будилник.

Снимка 592423

Флагмански камери в сгъваем смартфон

Когато става въпрос за най-усъвършенстваната камера, поставяна някога в сгъваем смартфон, високата разделителна способност е само началото. Сензорът на 50- мегапикселовата основна камера разполага с големи 2,0μm ултра пиксели, които осигуряват 4 пъти по-добра чувствителност при слаба светлина за по-остри и живи кадри.

Потребителите могат да се възползват от Instant All-Pixel Focus опцията, която предоставя 32 пъти повече пиксели за фокусиране, по-бързо и по-прецизно заснемане на кадри без значение от светлината. Основният сензор е снабден и с OIS технология, която елиминира всяко нежелано трептене, осигурявайки кристално ясни снимки и видеоклипове.

13-мегапикселовия ултраширокоъгълен обектив позволява на потребителите да поберат много повече в кадъра на заснемане, а сензорът за макровизия им дава възможност да да заснемат и най-малките детайли, приближавайки ги 3,5 пъти по- близо до обекта на снимане в сравнение със стандартния обектив.

Снимка 592421

Смартфонът разгръща и креативността на потребителите, позволявайки им да записват видеоклипове в над милиард цветови нюанса, отговарящи на строгите стандарти HDR10+ за точност на цветовете, цветовата гама, яркостта и контраста. Устройството дава възможност и за 8k видеоклипове с кинематографично качество и над 33 милиона пиксела резолюция - най-високата възможна за смартфон днес.

Благодарение на големия Quick View дисплей, потребителите могат да използват революционните камери, за да заснемат впечатляващи селфита. За уголемяване на екрана, е достатъчно просто да обърнат устройството, за да се насладят на 32-мегапикселовата предна камера за селфита и видеоразговори, оборудвана с най-високата разделителна способност в сгъваем смартфон досега.

Водеща в индустрията производителност и батерия за целия ден

Екипът на Motorola е оборудвал устройството с най-модерната мобилната платформа за сгъваем смартфон - Snapdragon. Snapdragon 8+ Gen 1 е най-бързият и най-мощният Qualcomm процесор досега и именно той прави работата на смартфона плавна и подобрява ключовите мобилни изживявания в цялото устройство, като същевременно пести живота на батерията.

Мощната платформа дава възможност за функциите Snapdragon Elite Gaming, още по- професионално изглеждащи снимки и още по-бързи 5G връзки. Потребителите могат да се насладят и на усъвършенстван изкуствен интелект, както и на светкавична скорост на опресняване - все функции от следващо ниво, които още повече подобряват производителността.

Дълготрайната батерия, която е 1,25 пъти по-голяма от предишното поколение и 2 пъти по-бързото зареждане с 30W TurboPower осигуряват часове енергия само за няколко минути зареждане.

Снимка 592422