Nokia 3310 се завръща. Финландската компания HMD Global ще вдъхне нов живот на емблематичното устройство, което си спечели славата на един от най-харесваните и най-издръжливите мобилни апарати в историята, пише Independent.

Оригиналният телефон излиза на пазара за пръв път през 2000 година. Сега новата версия на старото устройство ще се продава като апарат с повече живот на батерията и почти неразрушима външна конструкция.

Новото превъплъщение на старата Nokia 3310 ще се продава само за 59 евро.

Модерната версия на емблематичното устройство ще се появи пред феновете на марката в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона по-късно този месец.

Все още е възможно за почитателите на марката да си закупят Nokia 3310 от Amazon, макар че не е директно от самата компания.

Представянето на продукта в Amazon описва редица функции, включително часовник, калкулатор, способността да се съхраняват до десет напомняния и четири игри: Snake II, Pairs II, Space Impact и Bantumi.

HMD ще представи и други мобилни телефони - Nokia 3, 5 и 6, в рамките на MWC 2017. Устройствата ще бъдат по-скоро като смартфони, но ще се задържат на ниска цена.