Първият подсилен телефон Nokia от HMD Global, вече е наличен в търговската мрежа у нас. Nokia 800 Tough е защитен от вода и прах, изпускане и екстремни температури. Освен това може да се похвали с 4G и приложения като Google Maps, WhatsApp, Facebook и други. Препоръчителната му цена за страната ни е 239 лева.

Nokia 800 Tough има клас на защита IP68, което означава, че той може да издържи при изпускане във вода, носене при дъждовни преходи в планината, ползване на прашни строителни площадки и дори заравяне в пясъка на плажа.

Nokia 800 Tough е високоустойчив и при екстремни температури, което означава, че ще работи без проблем, например когато сте на ски или ако престои дълго време под пряка слънчева светлина в горещ летен ден.

Телефонът отговаря на военния стандарт MIL-STD-810G, т.е. е произведен и преминал необходимите тестове, за да съответства на военния стандарт за оцеляване при температури от -20C до 55C, казват от HMD Global. Проектиран е и да издържа на многократно падане от височини до 2 метра.

Снимка 449429

Източник: HMD Global