Информаторът Бенджамин Гескин написа в Twitter в събота, че очакваният iPhone 8 ще дойде в 4 цвята, но един от тях ще има нов огледален завършек.

Гескин е прикачил също и снимка на стар iPhone с кейс, който има огледален гръб, за да даде по-ясна представа как може да изглежда новият смартфон със свръхотразяваща задна страна.

С излизането на почти всеки нов iPhone, Apple успява да диктува модерния цвят за смартфони за годината. За iPhone 7 това беше бляскаво смолисточерно (Jet Black), за iPhone 6S беше розово златно (Rose Gold), а за iPhone 5S беше златното (Gold).

Това не е нещо ново за смартфоните, както и за Apple.

Снимка 303385

Източник: GettyImages

Компанията вече пусна iPhone 7 и 7 Plus в смолисточерно миналата година, което е доста полирано. Business Insider отбелязва, че въпреки че не е точно огледален, моделът е най-близкото до огледален вариант, който от Apple са пускали на пазара досега.

Sony обаче вече изпревари Apple по този показател. Японската фирма представи супер високия клас Xperia XZ Premium по-рано тази година в Барселона и устройството звучи и изглежда много като начина, по който може би ще изглежда новия iPhone 8.

Xperia XZ Premium използва стъкло за гърба, напомнящ на слуховете за новия телефон на Apple, и има изключително бляскаво присъствие, защото отразява светлината. Това със сигурност кара устройството да се откроява, но и също е магнит за отпечатъци.

Apple със сигурност ще се опита да постигне максимално въздействие за десетата годишнина на iPhone и нов цвят би паснал добре, пишат от Mashable, дори и ако е просто малко по-изчистен вариант на смолисточерното.