Новата версия на емблематичната Nokia 3310 вече е тук. Мобилният телефон беше представен от компанията HMD Global в рамките на изложението Mobile World Congress, което се провежда в Барселона.

Устройството идва на пазара на цена от 49 евро в четири различни цвята и е с батерия, която може да издържи в режим на готовност до един месец. Това, което може би ще зарадва най-много феновете на Nokia 3310, е популярната игра Snake.

До голяма степен познатият дизайн на мобилния телефон е запазен в "компанията" на 2,4-инчов цветен и извит екран, който гарантира по-добра видимост при директна слънчева светлина.

От производителя обещават, че на потребителите няма да им е необходимо да си носят зарядното на новия модел, дори когато прекарват цял ден на телефона. На standby режим устройството може да бъде оставено и цял месец. Самото зарядно е с Micro-USB накрайник.

Легендарната игра Snake също се завръща с новата версия на Nokia 3310 с малки подобрения.

Корпусът на устройството е в четири различни цвята - в топло червено и жълто с лъскав отенък или в синьо и сиво с матово покритие.

Заедно с това телефонът разполага с 2-мегапикселова камера с LED светкавица, FM радио и МР3 плейър, 16 МВ вградена памет и място за MicroSD карта с до 32GB памет.

Nokia 3310 е в два варианта - с една или с две SIM карти.