През 2015 г. от технологичният гигант Apple представиха редица нови продукти – обновени версии на MacBook, iPad и Apple Watch, дългоочаквания iPhone 6S и телевизионната услуга Apple TV. Това обаче далеч не означава, че американската компания няма с какво да ни изненада през идната година. Business Insider ни предлага да надникнем зад завесата и да видим с каква нова джаджа ще можем да се поглезим през следващите дванадесет месеца.

1. iPhone 7

Прогнозите са, че Apple ще пусне ново поколение от смартфоните iPhone с името iPhone 7. Вероятно устройството ще бъде в две версии – с по-голям и с по-малък екран. Според слуховете „умният” телефон ще е и много по-тънък от предишните.

2. iPhone с 4-инчов дисплей

Усилено се говори, че от компанията на Тим Кук ще представят по-малка версия с цветен метален корпус на вече пуснатия на пазара iPhone 6. Възможно е той да носи името iPhone 6C.

3. iOS 10

От Apple пускат нова версия на операционната си система всяка година, така че е логично следващата iOS 10 да излезе през 2016 г.

4. Apple Watch 2

Вероятно “умният” часовник ще бъде представен през април 2016 г., като неговият предшественик през същия месец на настоящата година. Въпреки това на ежегодното си iPhone събитие през септември от компанията не коментираха, че работят по нова версия на Apple Watch, така че не е напълно сигурно дали ще станем свидетели на такава през новата година.

5. Нов iPad Pro

Представянето на нов iPad Pro е възможно. От друга страна обаче настоящата версия на таблета е достатъчно добра и не се нуждае от актуализиране едва година след пускането си на пазара.

6. Актуализация на OS X за Mac

Досега всяка година от технологичната компания обновяват операционната система за персонални компютри и лаптопи OS X. В този ред на мисли е почти сигурно, че такава ще излезе и през 2016 г.

7. Нов MacBook

Според слуховете през новата година може да станем свидетели на нов MacBook, по-тънък от MacBook Air и с екран само 12 инча. Критиците смятат, че устройството няма да бъде достатъчно мощно и в същото време прекалено скъпо за параметрите си.