Следващите модели от Samsung Galaxy S ще излязат с повече от месец по-рано, пише Reuters, цитирайки свои източници. По този начин корейският гигант ще се опита да завземе още повече от дела на Huawei на пазара на смартфони.

В началото на 2020 г. Huawei Technologies Co. успя да изпревари Samsung и да се превърне в най-големият производител на телефони в света. Китайската компания сега се опитва да оцелее, след като американските санкции срещу нея спряха доставките на ключови компоненти за нейните телефони и телеком оборудване. Представители на корейската полупроводникова индустрия се надяват, че новият президент на САЩ Джо Байдън ще облекчи част от ограниченията, но засега няма ясни знаци за това.

В опит да завземе още по-голям дял, Samsung ще пусне новите Galaxy S21 още в края на януари 2021 г. За сравнение, S20 бе показан през март т.г.

През третото тримесечие на 2020 г. Samsung очаквано се завърна на първа позиция. Но заплахата от Китай не идва само от Huawei. Производители като Xiaomi и Oppo също се опитват да се възползват от проблемите на Huawei.

Печалбата на Samsung се изстреля с 50%

Печалбата на Samsung се изстреля с 50%

Корейската компания обаче очаква спад през последните три месеца на годината