През първите 20 години от съществуването си Apple бе "Макинтош компанията". След това, някъде около новото хилядолетие, тя бързо стана "iPod компанията" благодарение на едноименния продукт.

Преди само 10 години Apple показа първия си смартфон - и оттогава е "iPhone компанията".

През последните няколко години Apple пусна и няколко други невероятни иновации, които разтърсиха пазара. Дали скоро времето на iPhone ще мине, за да бъде заменена от някоя от тях, се питат в Business Insider.

Ето кои са трите най-добри иновации на Apple след iPhone

Apple Watch

Снимка 378024

Източник: Apple

Apple Watch е единственият wearable продукт на компанията. Той може да прави много от нещата, на които е способен и iPhone - да получава съобщения от различни приложения, през него можете да отговаряте на обаждания и съобщения и други. Но някои от нещата, които може да прави, са уникални за него.

Apple Watch е най-добрият начин да научите за здравословните си навици - и да ги подобрите. Той следи движенията ви през целия ден и знае разликата между упражнение и просто движение - затова не може да го излъжете. И ви дава съвети как постигнете целите си, за да останете здрави. Дори може да ви припомня да правите упражнения за дишане, ако се чувствате нервни.

Apple Watch може да следи и работата на сърцето ви.

Той може да дистанционно за вашата музика или телевизор, през него може да плащане.

Apple Pay

Снимка 203912

Източник: Wikipedia

Apple Pay е измислен, за да направи плащането на стоки и услуги по-лесно, по-бързо и по-сигурно. А от тази седмица услугата вече е достъпна и в България чрез Revolut и Monese.

Пластмасовите кредитни и дебитни карти вече са стара технология и са твърде уязвими. Те могат да бъдат откраднати, а важните цифри по тях да бъдат видяни.Apple Pay е по-елегантен и сигурен начин да плащате. Два клика на iPhone или Apple Watch показват на екрана предпочитания начин да го направите - кредитна, дебитна или подаръчна карта. Там сигурност стоят и вашите билети - за концерт или полет.За тези, които все пак искат карта, Apple скоро пуска такава. Не е ясно обаче кога ще може да я очакваме в България, но най-вероятно няма да е в следващите две-три години.

AirPods

Снимка 417105

Източник: Instagram / tech.nikaa

Apple представи AirPods преди почти три години и оттогава е безспорен лидер сред слушалките. През 2019 г. все още няма безжични слушалки, които да са толкова добри и лесни за ползване с iPhone, колкото тях.

Използването им ви прехвърля в бъдещето, смятат от Business Insider. Ако извадите едната слушалка, музиката спира. Когато я сложите обратно в ухото, тя автоматично стартира отново.

AirPods станаха икона - точно както обикновените слушалки на Apple преди тях. И създадоха цяла индустрия, която се опитва да ги копира.

Apple готви още - компанията подготвя още няколко проекта, като умни очила и автономни автомобили.