В света на високите технологии Samsung е синоним на еволюция.

Що се отнася до телевизори, брандът успя да поведе не еволюция, а истинска революция в сегмента. Компанията е лидер в именно тази част от технологичния бранш, защото винаги гледа на телевизорите не просто като на устройство, а като на платформа за приемане на все по-разнообразно съдържание.

И така телевизорите Samsung се налагат не само като висококачествен източник на визуални и аудио преживявания, но и като част от стила на живот на модерния човек.

И докато Samsung отбелязва 16 години на иновации при телевизорите, няма как да не си спомним първата голяма крачка - The Bordeaux LCD TV.

Годината е 2006-а и течнокристалните дисплеи са "новото черно" при телевизионните екрани. Дисплеите с течни кристали са плоски и тънки и позволяват устройствата да станат далеч по-стилни и елегантни, отколкото потребителите предполагат, че е възможно.

Именно Samsung са сред първите, които се възползват пълноценно от LCD технологията, като добавят към нея и собствения си почерк.

Снимка 592264

Източник: Samsung

The Bordeaux телевизорът идва с премиум дизайн, замислен да напомня чаша за червено вино. Само за първите шест месеца са продадени един милион бройки, всяка от които предоставя на потребителите съвсем нов прочит на картината, която един телевизор може да осигури.

Това е и революционната крачка от квадратния кинескоп към правоъгълен дисплей, който дава почти 360-градусова гледка. Оттам нататък телевизорите приемат въпросната правоъгълна ориентация и никой технологичен гигант не поглежда назад към квадратната форма.

Следващата стъпка за Samsung e да разгледа телевизорите и от още по-естетичната им гледна точка и така се появява Samsung The Crystal Rose LCD TV.

2008-a година е и конкуренцията още е в преследване на елегантната форма на The Bordeaux, докато The Crystal Rose вече е с още по-тънки рамки около дисплея и иновация, която позволява цветовете от картината да преливат към рамките за по-впечатляващ ефект.

Иновацията в Европа наричат Touch of Color и е вдъхновена от залеза и плавно сменящите му се цветове. Контрастът и яркостта на The Crystal Rose могат да се контролират и така дават усещането за произведение на изкуството, изваяно специално за потребителя.

Снимка 592286

Източник: Samsung

Тук за първи път Samsung използват и duo injection technology, при която основата на телевизора се оформя от два отделни материала - един с по-силна плътност и един прозрачен. Така около самият екран се формира рамка, която много напомня на кристал, излят на ръка.

На този фон яркият дисплей със силен контраст изпъква още повече и окото възприема картината дори по-ясно от обикновено.

Оттук нататък компанията предприема още по-бързи и решителни крачки към бъдеще с екрани от светодиоди, които най-често наричаме LED (Light Emitting Diode).

Светодиодите предлагат по-прецизен образ с наситени цветове и плавно преливане между отделните нюанси. През 2009 г. на пазара излиза най-тънкият за времето си телевизор на Samsung - Edge-Lit LED TV. В следващата година го наследява и първият за този период 3D телевизор, който позволява потапяне във визуалното съдържание в домашни условия по съвсем нов начин.

Докато брандът влага в телевизорите си изпитани и доказано качествени иновации, не се уморява и да експериментира. Благодарение на тази жажда за подобрения още в началото на предишното десетилетие потребителите се радват на телевизори със смарт функции и възможности, сходни с тези на умен телефон или компютър.

Като логичен следващ ход е и извитият екран на Curved UHD TV, при който страничните рамки вече са почти липсващи. Първите високотехнологични решения, предприети в The Bordeaux и The Crystal Rose, утъпкват пътя и към телевизори, които не са само устройства за консумиране на телевизия и филми.

Снимка 592269

Източник: Samsung

Благодарение на Samsung телевизорите се превръщат в лайфстайл допълнения към дома, едновременно практични, но и стилни, технологични, но и красиви. И еманацията на това е The Frame 2022.

След 16 години на смели иновации и еволюция от нова към още по-нова технология идва телевизор, който обединява в едно изкуство и иновации. Samsung The Frame 2022 предлага ненадмината в сегмента си картина в 4K качество.

QLED екранът предава картината чрез квантови точки, които елиминират излишния "шум" в картината дори при черния цвят. Спектърът от цветове, които QLED дисплеите показват, се приближава изключително близо до това, което човешкото ни око улавя, когато гледа към истински колоритен образ.

При The Frame 2022 картината е допълнена от 3D Dolby Atmos звук, който потапя зрителя в преживяване без компромиси. Двойните вградени спийкъри подсигуряват, че зрителят ще чуе всеки звук и всеки тон идеално - от музика, саундтрак и човешка реч до специални ефекти в супергеройски продукции.

В допълнение телевизорът е с тънки рамки, които напомнят класическо произведение на изкуството и са предвидени да пасват на всеки интериор. Стилният вид на The Frame 2022 му позволява да изглежда елегантно, независимо от какво обзавеждане е заобиколен.

Снимка 592268

Източник: Samsung

Като продължение на идеята за произведение на изкуството във високотехнологична опаковка идва и функцията Art Mode.

С нея когато телевизорът е изключен, може да показва знакова картина от най-популярните музеи и галерии. Изборът е измежду над 1600 произведения, които да привличат окото към The Frame 2022, дори когато той не е включен.

Извън общоприетите рамки за това какво е и не е един телевизор и какви възможности да предоставя мислят обаче не само от Samsung. Художникът Павел Митков, който също обича да съчетава иновациите с изкуството, има свои произведения, изложени в САЩ, Германия, Италия, Русия и още редица държави. В галерия "Митков" в София артистът показва "Out of the Frame" - неговото тълкувание на изкуство извън рамките, което вече е възможно благодарение на Samsung The Frame 2022. Художникът използва шест телевизора на бранда, с които да докаже, че телевизионният екран може с лекота да се превърне в платно за картини.

А оттам нататък "Твой телевизор по твой вкус" е мото, което всеки може да пренесе и в дома си с The Frame и неговия Art Mode.