Технологичният инвеститор и съосновател на PayPal Питър Тийл заяви, че "в Европа няма успешни технологични компании" и обяви продължаващите усилия на Европейския съюз за регулиране на технологичните компании за израз на завист спрямо големите компании в САЩ.

Говорейки за възникващата заплаха от регулиране на тези компании, Тийл каза, че "заплахата вероятно е по-голяма в Европа" и има "добри и лоши причини".

"Добрите причини са тези опасения за неприкосновеността на личния живот,а лошите причини са, че в Европа няма успешни технологични компании и завижда на САЩ, така че ни наказва", каза предприемачът в Икономическия клуб в Ню Йорк.

Тийл призна, че "неприкосновеността на личния живот в една цифрова епоха заслужава да бъде преосмислена", но заяви, че "като либертарианец никога не е харесвал регулациите".

Криптовалути, биотехнологии и всичко, в което е замесен неговия приятел Илон Мъск, са инвестиционни области, които привличат интереса на Тийл. "Познавам Илон от 18 години. Никога не трябва да залагате срещу Илон", каза той.

Когато Тийл за пръв път инвестира в ракетната компания на Мъск SpaceX, той е скептичен, че ще може да построи ракета за многократна употреба. "Мислех, че е немислимо да може да се направи ... но те действително успяха", каза Тийл.

Според него най-песпективната компания в момента е Amazon, която се разширява в широк спектър от индустрии, от инфраструктура и логистика до търговия на дребно и здравеопазване.

"Amazon е най-свирепото дружество в САЩ в този момент. Това вероятно е компанията, с която не искате да се състезавате. Не мога да се сетя за друга компания, която дори да се доближава до Amazon", заяви милиардерът.