Продажбите на новия продукт на Apple - таблета iPad стартираха с темпо по-добро от това на смартфона на калифорнийската компания iPhone. За първия ден на пазара, който беше в събота, устройството, което има за цел да запълни празнината между лаптопите и телефоните е продадено в 300 хил. бройки. Това е с 30 хил. повече от дебитния ден на iPhone.

Реализираните продажби обаче останаха под очакванията на икономистите, които прогнозираха, че пласирани ще бъдат между 400 и 700 хил. бройки. Според различни аналитични компании продажбите на устройството до края на 2010 г. ще бъдат между 4 и 5 млн. единици.

От Apple съобщиха, че потребители сдобили се с iPad са свалили с 1 млн. приложения от App Store и повече от 250 хил. е-книги от its iBookstore за ден.

Едни от първите потребители на таблета iPad обаче се оплакаха от лоша работа на WiFi модула. Връзката често се губи, а понякога дори е невъзможно включване през WiFi, макар и други устройства да работят нормално, разкрива techcrunch.com, позовавайки се на форума за техническа поддръжка на Apple, пише TechNews.bg

Според един от притежателите на iPad, модулът WiFi е функционирал нормално само в магазина на Apple. Има крайни мнения, че не си струва да се плащат 500 долара за нещо, което не работи.
Все още не е известно от какъв характер са проблемите - софтуерен или хардуерен. Ако има дефект в хардуера, Apple ще се сблъска с масово връщане на таблети.