Billa продължава експанзията си в България, отваряйки още два магазина. С новите обекти във Враца и София общият брой магазини на веригата вече е 132, става ясно от съобщение на компанията. Новооткритите магазини са в столичния ж.к. "Овча купел" и врачанския "Медковец".

Инвестицията на компанията в двата обекта е в размер на 3,2 млн. лв., а Billa е наела още 54 служители, които ще работят в тях. С това общият брой на служителите на веригата в България е над 4 500.

"Горди сме, че семейството на BILLA България продължава да се разраства, което показва, че се придържаме към дългосрочната си стратегия за активно разширяване на мрежата ни от обекти, независимо от настоящата усложнена ситуация", коментира Норберт Мисбрандт, управител на Billa България.

Billa България е собственост на REWE International AG, която управлява и марките Merkur, Penny, Bipa и Adeg. Компанията навлезе у нас през 2000 г. и днес оперира 132 магазина в 39 града. През 2019 г. веригата генерира оборот от почти 817 млн. лв., ръст от 6,5% спрямо предходната година.

Колко български продукти продават Billa, Kaufland, Lidl и T Market?

Колко български продукти продават Billa, Kaufland, Lidl и T Market?

Четирите вериги държат около 30% от търговията с бързооборотни стоки у нас