Германският гигант Continental, който е един от най-големите производители на автомобилни части в света, обяви планове да започне изграждането на производствена база за информационни системи за шофиране в сръбския град Нови Сад.

Изграждането трябва да започне до края на годината, са потвърдили от местното дъщерно дружество на групата Continental Serbia, цитирани от сайта SeeNews.

"Все още не можем да дадем детайли, тъй като те не са уточнени, но до края на годинта ще започнем строителството на голям завод в Нови Сад", посочва управителят на компанията в страната Саша Коринга.

По неговите думи Continental възнамерява да наеме много инженери за бъдещата база. Там ще се правят информационни системи за автомобили, които ще включват видео дисплеи и камери. Заедно с това от компанията се готвят да разширят развойния си център в Нови Сад, който отвори преди няколко години.

Continental създава 500 високоплатени работни места в Сърбия

Германски гигант създава 500 високоплатени работни места в Сърбия

Компанията търси софтуерни инженери за център за проучване и разработка

"Ако погледнем последните три месеца, за този период сме наели 100 души в разгара на епидемията от коронавирус. Не беше лесно да ги интервюираме по Skype и да ги въведем в компанията, но успяхме и те са част от нашия екип", добавя Конирга.

Германският дилер откри своя R&D център в западната ни съседка през март 2018 година, като там дасега са наети 500 души, основно софтуерни инженери. Заедно с това производителят има и производствена база в Суботица в северната част на Сърбия.