"Фесто производство" ще инвестира 20 милиона лева тази година в завода си в София. Компанията е световен лидер в производството на сензори и принадлежности към тях, както и на присъединителни кабели.

Развойният център на немската компания в българското предприятие е един от най-успешните в световен мащаб. Предвижда се баботните места в центъра да бъдат увеличени с над 30% само през тази година, като това ще го направи вторият най-голям, след този в централата на компанията в Германия.

По думите на управителят на компанията за България Георги Атанасов дружеството произвежда над 1300 вида изделия и инвестира в иновативни решения, за да отговори на нуждите на пазара. Производството се подпомага от собствен R&D център, където в сътрудничество с германския отдел за развойна дейност, се работи по много нови проекти, свързани с обновяване и допълване на производствената програма.

"Фесто Производство" планира отваряне на нов завод въпреки пандемията

Един от големите производители у нас планира отваряне на нов завод въпреки пандемията

Компанията наема нови служители заради кризата и планира 22 млн. лв. инвестиции тази година

"Фесто производство", която е част от германския концерн Festo, произвежда компоненти за процесна автоматизация, сензори за поток и налягане, свързващи кабели и електрически задвижвания.

Във "Фесто производство" България работят над 1200 души, като повече от 250 са назначени през последната година. Компанията има и технически инженерен център в София с над 100 служители, които правят разработки във всички инженерни дисциплини - софтуер, хардуер, механика и лабораторно тестване. Всеки ден се произвеждат средно по 18 000 сензора, 8700 кабела, над 4500 скрепителни елемента и 5500 вентилни модула, според информацията в сайта.

"Фесто производство", "Смарт органик", "УниКредит Булбанк" и "Payhawk" с награди за развитието на българо-германските икономически отношения

"Фесто производство", "Смарт органик", "УниКредит Булбанк" и "Payhawk" с награди за развитието на българо-германските икономически отношения

Общо бяха номинирани 19 компании