"Интерлинк Груп" ще инвестира 70 милиона лева в разширяване на базата си "Технолинк парк 2" и в изграждането на логистични паркове в зона Марица, част от Тракия икономическа зона, съобщиха от Клъстера.

"Интерлинк Груп" е под шапката на "Технолинк Инвест", с контролни пакети и в компаниите "Профилинк", "Транс експо маркет", "Теолино пласт" и "Профилинк Рисайкъл". "Интерлинк Груп" се занимава с недвижими имоти - оценка, продажба, управление и с консултантска дейност. Дъщерното дружество "Профилинк" е в топ 10 на европейските производители на PVC профили. Строящият се в момента високотехнологичен завод в ТИЗ, в който инвеститор е "Интерлинк Груп" АД, а самото производство ще осъществява "Профилинк", се очертава като най-голямата база в този сектор на Балканския полуостров.

Schneider Electric инвестира €60 милиона в ново производство край Пловдив

Schneider Electric инвестира €60 милиона в ново производство край Пловдив

До средата на 2023 година "умната фабрика" ще наеме над 100 нови служители

"В момента изграждаме високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. 2022-2023 г. ще инвестираме 70 милиона лева в тези обекти с обща застроена площ от 50 000 кв. м", допълни мащаба на инвеститорската дейност на дружеството Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите на "Интерлинк Груп". И допълни, че инвестицията в размер на 7.5 милиона лева вече е реализирана на 100 процента. 

Във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект на "Интерлинк Груп"  са средства за финансирането на публична общинска инфраструктура - изграждане на асфалтов път по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Ползватели на пътя ще бъдат живущите в с. Радиново и съседните предприятия.

Пловдив изпревари София по строеж на нови жилищни сгради през второто тримесечие

Пловдив изпревари София по строеж на нови жилищни сгради през второто тримесечие

В областта са издадени и най-голям брой разрешителни

Здравко Линкин сподели, че "Интерлинк Груп" получава 3-ти сертификат за инвестиция клас "А" за различните си обекти, и че тези държавни насърчителни мерки подпомагат изключително българския бизнес.

"Къде е ключът за успеха на ТИЗ, този въпрос ни зададоха в петък от екипа на Структурната мисия на световната Организация за икономическо сътрудничество и развитие", разказа Катя Стайкова, изпълнителен директор на ТИЗ. "Отговорът е лесен - работим всички заедно - бизнес, правителство и общини и така превърнахме Тракия икономическа зона в най-успешния български модел на публично-частно партньорство. Изключително сме признателни за ползотворното ни сътрудничество с Министерството на иновациите и растежа, Министерството на икономиката и индустрията, БАИ, и всички общини, на чиято територия развиваме ТИЗ", подчерта ролята на държавната и местна власт директорът на "Клъстер Тракия икономическа зона". "Горди сме, че част от ТИЗ е и успешният български бизнес в лицето на европейски лидер като "Интерлинк Груп", допълни Стайкова.