Honest Company, основана от Джесика Алба, ще се опита да осъществи първично публично предлагане, като документите може да бъдат подадени тайно към Комисията за ценните книжа и фондовите борси още в петък, предаде Zero Hedge.

Оценката, която бизнесът на звездата ще се опита да получи, е 2 млрд. долара, като преди пет години цената ѝ беше над 1 млрд. долара, т.е. тя не се е увеличила драматично.

Не е ясно обаче дали тя ще успее да постигне оценка от заветните 2 млрд. долара. Преди години Honest Company ("Честната компания"), което може да се окаже доста иронично наименование на бизнеса ѝ, беше в епицентъра на скандал относно веществата, влагани в козметиката си, припомня изданието.

Тогава те вкараха агента содиев лаурилов сулфат (SLS) в списъка на веществата, които могат да раздразнят кожата, и обявиха, че потребителите трябва да се пазят от него. Самият списък, наречен "Honestly free of" ("Честно не съдържа") се публикува на бутилките за пране на бельо на компанията. Две лаборатории обаче го отриха в препаратите на Honest Company.

Изследванията на лабораторията Chemir даже показаха, че концентрациите на веществото са същите, каквито са и в капсулите на tide.

Това не пречи на самата Алба в книгата си от 2013 г. да нарича SLS "токсин", който потребителите трябва да избягват. Всъщност актрисата, превърнала се в бизнесдама, стартира Honest Company именно след като получава алергична реакция към перилен препарат.