Софтуерната компания за видеонаблюдение Milestone System разширява дейността си. Част от разрастването ѝ включва и отриването на нов офис в София.

Във новоотворения офис работят 150 служители, включително и част от развойния екип на компанията. Според главния финансов директор Ларс Лърсен тази стъпка се прави в точния момент, след като Milestone Systems обяви задоволителните си финансови резултати за 2018 година.

Платформата за мрежов софтуер за видеонаблюдение планира да увеличи капацитета си с 45 процента до края на 2019 година, като тя очаква екипът ѝ в София да допринесе за тази цел. Компанията има план да разработи решения в шест ключови иновационни области.

Инвестициите за тези цели са разпределени в София, Копенхаген и Барселона. Именно откриването на новия офис в София е част от вложените средства. От октомври 2018 г. насам са отворени офиси и иновационни центрове в Сидни (Австралия), Мексико (Мексико), Бивъртън (Орегон, САЩ), Бреда (Холандия), Стокхолм (Швеция) и Рединг (Великобритания). Milestone Systems има офиси и представителства в 22 страни.

Milestone Systems, основана през 1998 година като част от групата на Canon, е компания, специализирана в изграждането на софтуери за видеонаблюдение. Нейната мисия е да осигури сигурност и защита в бизнеса чрез мрежови видео технологии. Тя предлага надеждни и мащабни решения в повече от 150 000 обекта по целия свят.