Нов завод за €40 милиона отвори врати днес край Пловдив. Инвестицията е на германския гигант odelo GmbH, която през 2011 г. стана собственост на турската Bayraktarlar Holding A.S.

В предприятието ще бъдат произвеждани задните светлини за германския производител на луксозни автомобили Mercedes-Benz. Инвестицията е осъществена в "Тракия икономическа зона" и за нея компанията получи сертификат за инвеститор "Клас А" на Министерство на икономиката.

От "Одело България" ЕООД обявиха, че до 2023 г. ще бъдат отворени близо 400 души.

Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро инвестиции, направени през последните 7 г. В тях работят 4 000 служители, а оборотът за 2018 г. е 383 милиона евро.

В средата на 2019 г. "Одело" разкри и развоен център, в който се работи по проекти за задни светлини на автомобили. Очакванията до края на годината броят на служителите в София да достигне 20, а в рамките на 3 години да бъде удвоен.

"Когато намерим правилната среда по отношение на човешки капитал и подкрепа от правителството, инвестициите ни са успешни. Убедени сме, че бизнесът ни в България ще бъде ползотворен и ще продължим да се развиваме", коментира тогава президентът на групата Ахмет Байрактар.

Odelo, която избра да вложи €40 милиона в завод за фарове на Mercedes в Пловдив

Компанията, която избра да вложи €40 милиона в завод за фарове на Mercedes в Пловдив

Международният лидер отваря и развоен център в София, където ще наеме 40 инженери