Водещият инвеститор в логистиката и индустриалните имоти в Румъния - CTP, планира да превърне проекта си CTPark Buchearest West в най-големия логистичен парк в Източна Европа, съобщава Romania Insider.

Досега съоръжението там е разположено на площ от 300 000 квадратни метра, след като наскоро отвориха две нови сгради с обща площ от 100 000 квадратни метра. В момента компанията строи още две такива на площ от 200 000 квадратни метра, които трябва да бъдат завършени поетапно през 2018 и 2019 година.

"CTPark Bucharest West е най-амбициозния ни проект. Неговият бърз ритъм на растеж заради високото търсене от страна на нашите наематели е доказателство за успех", посочва Юлия Буска, която е ръководи бизнес развитието на CTP в северната ни съседка.

Чешката CTP купи логистичен парк в Румъния за €17.3 милиона

Чешка компания продължава логистичната си експанзия в Румъния

Бизнесът в северната ни съседка търси все повече площи

Компанията планира до края на 2018 година общата площ на нейните съоръжения в Румъния да достигне 1 милион квадратни метра, като тези в Букурещ трябва да бъдат разположени на общо 700 000 квадратни метра. Към момента тя присъства в 10 града в страната.

CTP развива бизнес още в Чехия, Полша, Унгария и Словакия.