Uber инвестира 380 милиона злоти (9 милиона евро) в Полша чрез създаването на нов Регионален център за подобряване на услугите в Централна Европа. Центърът ще бъде открит в Краков през януари 2016 г., като ще създаде 140 работни места за професионалисти, които владеят няколко езика. Те ще подкрепят дейността на Uber в региона.

Компанията е подписала споразумение за дългосрочен наем на парцел за строеж на Browar Lubicz, в сърцето на Краков.

Uber стартира в Полша преди 16 месеца и към момента услугата е достъпна във Варшава, Краков, Труймясто, Вроцлав и Познан. Услугата е добре приета от полските потребители, като 95% от ползвателите казват, че са удовлетворени. Uber предлага разнообразие от услуги в 361 града, 66 страни в света, като помага за осъществяването на 3 милиона споделени пътувания дневно.

Регионалният център за подобряване на услугите е първият за Uber в този регион и втори за Европа (след Лимерик, Ирландия). Той ще се превърне в основен многоезичен хъб (център) на Uber, който осигурява и подобрява качеството на услугите за нашата общност от пътници и партньори в региона и Европа, Близкия Изток и Африка.

Това не е първата инвестиция на Uber в Полша. Компанията предоставя възможността на хиляди поляци в големите градове да получат допълнителен доходи и да повишат стандарта си на живот. Проучване на Uber показва, че 93% от нашите партньори биха препоръчали на други да сключат договор с компанията. Това, което те оценяват най-високо, е гъвкавостта, която платформата предоставя – те могат да работят, когато искат и колкото често искат, което им позволява да подредят начина си на живот около услугата.