Буенос Айрес намери как да привлече дигиталните номади. Посланието на Аржентина към тях: "Донесете чуждестранната си валута и получете повече за парите си отколкото където и да е другаде — много повече", пише Bloomberg.

Кампанията на града се опитва да привлече, които получават заплатата си в долари или друга стабилна валута. Властите обмислят да дават 12-месечна виза за тези, които могат да работят отдалечено. И се хвалят с ниските цени в града, топлото време, пасторалните булеварди, добрата храна и сравнителната сигурност — поне спрямо други градове в региона.

Според днешните обменни курсове $1 се равнява на над 200 песо — при 20 песо преди три години — резултат от рецесия, 50% инфлация и множество провалени опити за стабилизиране на местната валута. Това означава, че рибай пържола в Don Julio, 13-тия най-добър ресторант в света, струва 3 950 песо, или $18. Лате в хубаво кафене е около $1.

Буенос Айрес далеч не е първият град в света, който се опитва да привлече, поне временно, дигиталните номади.

Местните власти са в преговори с правителството за пускането на 12-месечна виза. Надеждите са тя да бъде факт през 2022 г., а през следващата година да привлече 22 хил. души.