Гърция иска да печели повече от производството на продукти от канабис и се надява индустрията да привлече повече чуждестранни инвестиции в страната в следващите години.

Правителството в Атина представи законопроект, който трябва да улесни износа на продукти от канабис с медицинска цел, пише местното издание Kathimerini.

Също така нормативният акт трябва да помогне за размразяването на лицензите на компаниите от сектора, получили преди разрешение за изграждането на такива производствени мощности. По този начин те ще могат да продължат с изграждането на заводи за такъв тип медицински продукти.

Гърция ще се превърне в лидер на нов пазар за €50 милиарда

Гърция ще се превърне в лидер на нов пазар за €50 милиарда

Южната ни съседка е пионер на Стария континент и вече получава инвестиции

Според проектозакона фармацевтични продукти от канабис ще могат да бъдат изнасяни от Гърция, без да е необходимо търговията с такива да бъде разрешена в пределите на страната за разлика от действащите в момента правила, според които това не е възможно.

Това означава, че за продуктите, предназначени за износ, няма да бъде необходимо издаването на разрешение от метната комисия по наркотичните вещества.

Заедно с това промените в законодателството ще позволят производството и продажбата на медицинска марихуана, която ще бъде за износ. Изсушените растения ще могат да се продават в пакети от до 30 грама.

Легализирането на канабиса и амбицията на Скопие да се превърне в Амстердам на Балканите

Легализирането на канабиса и амбицията на Скопие да се превърне в Амстердам на Балканите

Хърватия също иска да разреши отглеждането на марихуана за лични цели