За всички крипто-ентусиасти, следващата година се очаква да е от изключителна важност. Защо ли? Защото предстои едно събитие, което в исторически план е носило големи печалби за притежателите на биткойн! Става въпрос за така наречения халвинг (разполовяване)...

Пълна "дисекция" на това събитие и евентуалното му въздействие върху най-голямата и стара криптовалута, както и какво ще се случва с цената, се очаква да направят участниците в третия панел на форума "Силата на инвестициите" - "Дигитални валути и изкуствен интелект", който ще се проведе на 19-ти октомври в хотел "ИнтерКонтинентал" в София.

Третият панел на форума, ще стартира от 12:10 часа и ще продължи до 13:30, като модератор ще бъде популярния финансов консултант и инфлуенсър - Стойне Василев. Относно бъдещето на биткойна и какво ще се случва с него, ще говорят експертите - Благовест Белев, основател на първия български фонд за инвестиция в криптовалути, Георги Манолов, Основател на BitcoinReady.me & BitcoinReady.bg и Емилиян Енев, дигитален предприемач и съосновател на технологичната компания ReCheck.

В исторически план, халвингът е бил изключително положително събития за цената на биткойна. Ако историята е ориентир, биткойн може да види промяна в цената си нагоре и да се повиши до 63 160 долара до март 2024 г., за да търгува с 39% по-висока цена от март 2022 г. от 45 538 долара.

Цените на биткойна започват обикновено рали 15 месеца преди следващия халвинг (ноември 2022 г.) и са склонни да завършат с 39% от мястото, където са търгували преди 24 месеца.

Разбира се, инвеститорите е добре да имат предвид, че предишните резултати не са гаранция за бъдещи резултати.

Към днешна дата биткойнът е претърпял три халвинга. Цените скочиха от 8 800 до 69 000 долара за 18 месеца, след 12 май 2020 г.

Освен за халвинга, експертите ще говорят още и за възможностите, които ще се открият пред биткойна, с развитието на изкуствения интелект, като глобална и пълномащабна система за разплащане между машините. Макар връзката между криптовалутите и изкуствения интелект да не е първосигнална, такава може да е налице в бъдеще. С напредването на изкуствения интелект и неговото приложение, машините ще имат необходимост да се разплащат помежду си. А среда за такива разплащания, може да се предостави единствено от дигиталните валути, благодарение на блокчейн технологията. Повече за това научете на форума, като се регистрирате от ТУК!