След като преди дни стана ясно, че един от големите туроператори, организиращи пътувания до България, е спрял всичките пътувания на руски туристи за това лято, сега подобна крачка предприе нов гигант, който обслужва британския пазар.

Най-голямата туристическа компания в света - TUI, е отменила пътуванията на британски туристи у нас до 27 юни. Страната ни попада в списък с рискови пазари заедно с Египет, Тунис, Коста Рика, Доминикана, Мексико и Мароко, става ясно от публикация на The Irish Sun.

Като причина за отлагането на почивките на британски граждани у нас и на останалите няколко пазара от гигантът посочиха "продължаващата несигурност около ограниченията".

Конкретно България попада в списъка със страни, за които се изисква 10-дневна карантина при връщане обратно от Великобритания, както и два негативни PCR теста през първата седмица от завръщането от почивка.

"Всички клиенти, които са засегнати от отмяната на резервациите ще могат да поискат обратно пълната сума, която са заплатили предварително, да променят датите на пътуването си или да се насочат към алтернативна дестинация", посочват от компанията.

Независимо, че и Гърция и Испания също влизат в този списък, TUI ще предлага пътувания до Корфу, Крит и Родос, както и до някои части на Испания.

Междувременно Португалия се очертава като топ дестинацията за един от най-големите туристически пазари в Европа - британския.