Българин беше избран да ръководи един от водещите инвестиционни фондове в областта на технологиите в Швеция, който управлява активи за 7 милиарда евро. Ръководството на Kinnevik избра Георги Ганев за главен изпълнителен директор, като той ще поеме поста от 1 януари 2018 година, става ясно от официалното съобщение на компанията.

"В лицето на Георги Ганев Kinnevik ще има шеф, който признава и цени стратегията на компанията, нашите пазари и компании. Той комбинира успешен опит като главен изпълнителен директор, като се занимава с бързорастяща дигитална компания за електронна търговия и има солиден опит в сектора в скандинавския регион", коментира председателя на борда на Kinnevik Том Бордам.

"Използвайки опита си, ще се фокусирам върху разрастването на капацитета на Kinnevik и портфолиото му от компании", казва от своя страна Ганев.

Той влиза в управлението на фонда от фирмата Dustin, която той ръководи от 2012 година. Също така е член на борда на телекомуникационния оператор Tele2. Преди да отиде в Dustin Ганев работи за Telenor между 2010 и 2012 година.

Шведската компанията Kinnevik е създадена през 1936 година, като основната й дейност е фокусирана в областта на електронната търговия и комуникациите.

Нетните й активи възлизат на 72 милиарда шведски крони или около 7 милиарда евро, а пазарната й капитализация достига 60 милиарда крони, показва доклада за финансовите резултати от 2016 година.

В портфолиото на фонда влизат над 30 компании, като той има участие в над 80 страни. Сред компаниите в списъка е и компанията майка на "Нова телевизия" MTG. Служителите на компанията са 80 хиляди души.

Снимка 301327

Източник: Dustingroup.com