Една от най-големите инвестиционни банки в света - Goldman Sachs Group, Inc. възнамерява да съкрати 8% от служителите си в началото на следващата година, съобщава тв канала CNBC, позовавайки се на свои източници.

Съкращенията ще засегнат всяко подразделение на една от водещите финансови компании на Уолстрийт и най-вероятно ще се състоят през януари, твърдят източници на CNBC. Най-вероятно, според тях, сътрудниците с ниски показатели за ефективност и служителите в сферата на банкирането на дребно са изложени на по-голям риск.

Така съкращаването на персонала може да стане преди изплащането на бонусите, което обикновено се случва към края на януари, отбелязва CNBC.

Goldman Sachs вече беше намалила персонал по-рано тази година на фона на несигурността в световната икономика, което доведе до спад на приходите и необходимостта от намаляване на разходите. По онова време обаче банката уволнява само няколко стотин служители. Сега можем да говорим за около 4 хиляди нейни сътрудници.

В края на септември тази година персоналът на Goldman Sachs се състои от 49,1 хиляди души, което е с 14% повече от бройката им за същата дата на 2021 година.