Тайванската HTC Corporation, водещ иноватор в мобилните технологии и в създаването на триизмерни визии, обяви, че от днес Ив Метре е новият главен изпълнителен директор на компанията.

Новият лидер ще продължи да развива VIVE Reality, а Шер Уанг ще се завърне към ролята си на председател на компанията, фокусирайки се върху откриването на нови технологии и партньорства

Преди да се присъедини към HTC, Метре е част от Orange, една от най-големите телекомуникационни компании в света. Последно той е бил изпълнителен вицепрезидент, отговорен за Потребителските устройства и партньорствата. Той е ръководел реализацията на стратегията на Orange за развиването и разпространението на смарт устройства. Предишният му опит включва внедряване и установяване на едни от най-разпознаваемите потребителски брандове за електроника, както и управлението на цялостно портфолио от смарт и мобилни услуги. Бил е член на групата за иновативни технологии на Orange, която е разработвала възможности за плащане чрез различни виртуални валути.

Преди да започне работа в Orange Ив е работил 6 години за компанията за потребителска електроника Thomson Multimedia. В нея той е заемал ръководни позиции в САЩ и Сингапур.

Шер Уанг ще остане председател на борда на HTC и ще се фокусира върху откриването и въвеждането на нови технологии, в синхрон с разрастващото се портфолио на HTC и визията на компанията за VIVE Reality.

HTC Corporation е глобален технологичен иноватор, създаващ продукти и индустрии, които печелят най-престижни награди от 1997 г. Компанията създава вдъхновяващи продукти и преживявания чрез цялостна екосистема от мобилни решения, свързани устройства, хардуер за виртуална реалност VIVE. HTC предлага разнообразно портфолио от мобилни телефони и хардуер за виртуална реалност, софтуер и съдържание, които трансформират начина, по който потребителите и бизнесът виждат и общуват със света. HTC е листвана на Тайванската фондова борса.