Една от големите софтуерни компании у нас - Progress, има нов вицепрезидент, който ще се занимава със създаването и изпълнението на стратегията за развитие на технологични продукти. На позицията застава Лилия Месечкова, която и досега е била част от лидерския екип на Progress в България.

В новата си роля тя ще отговаря за създаването и изпълнението на стратегията за развитие на няколко технологични продукта на Progress и ще ръководи глобален екип от над 120 специалисти по разработка, продуктов мениджмънт и създаване на потребителско преживяване.

До този момент Месечкова изпълняваше ролята старши директор "Софтуерно инженерство".

Тя е част от екипа на компанията Progress от 2011 година, като през годините заема различни лидерски позиции. По време на 16-годишната си кариера и като част от различни международни компании, Лилия Месечкова успешно управлява мащабни проекти и глобални екипи за разработка на сложни софтуерни приложения. Имат богат опит в създаването на високоефективни екипи и процеси, водещи до иновации и високи бизнес резултати.

Извън управлението на продукти, в Progress Месечкова е активно ангажирана с насърчаването на приобщаването и многообразието на талант в бизнеса и привличането на повече жени в областта на технологиите. През 2020 година бе отличена с бронзова награда в категория "Жени, помагащи на други жени" в 17-ото издание на Годишните награди Stevie за жени в бизнеса в САЩ. 

Месечкова има бакалавърска степен по информатика и магистърска степен по електронен бизнес и електронно управление от СУ "Св. Климент Охридски".