Серчин Гирей е новият старши представител на Bayer зa Румъния, България и Молдова и управляващ директор на Bayer Румъния, с което допълва текущите си отговорности като Финансов директор на Групата държави, става ясно от съобщение на компанията.

Местните операции на Групата държави достигнаха оборот от над 335 милиона евро през 2019 г., от които направление КропСайанс има 62%, Фармацевтични продукти - 27%, а Безрецептурни продукти - 11%. С производствената база за семена в Синещ, Румъния, износът на семена на Bayer за 2019 година достигна над 65 милиона евро.

За Bayer в трите държави работят над 480 служители, а основните офиси са в Букурещ и София.Гирей поема ръководството от предшественика си Паскал Касекуел, който ще продължи дейността си като Ръководител на веригата за доставки в Европа, Близкия изток и Африка за бизнес направлението КропСайанс.

"Това е време на промяна за всички нас, включително за Bayer, но можем да гледаме напред с увереност, защото нашите основи са много солидни. Bayer е лидер в областта на науките за живота и ще продължи да обслужва фермери, пациенти и здравни специалисти в Румъния, България и Република Молдова чрез своите направления КропСайанс, Фармацевтични продукти и Безрецептурни продуки", казва Серчин. "Нашата компания се стреми към целите си за устойчиво развитие със същата всеотдайност, която полага и за постигането на финансовите си цели. Ще останем верни на нашата визия, особено сега, когато сегашната криза увеличи значимостта на нашите дейности в секторите на земеделието и здравеопазването за цялата общественост.", коментира Серчин по повод назначението си.

Серчин се присъединява към групата държави през септември 2017 г. и оттогава ръководи финансовите функциите в трите държави. Серчин притежава диплома по Бизнес администрация и контролинг от Германия. Тя започва кариерата си в Bayer през 1999 г. в "Счетоводство и финанси" в Турция. През 2008 г. става ръководител на "Групово отчитане" за Bayer Турция и след 2 успешни години на тази позиция продължава професионалното си развитие в Германия в "Корпоративни финанси - координация на държавите от регион Европа". През 2013 г. Серчин се завърща в Турция и от 2014 г. ръководи счетоводния екип.