Жозе Салойо е новият управител на БНП Париба Пърсънъл Файненс, С.А., клон България. На тази позиция той наследява досегашния управител на компанията Бруно Льору.

Жозе Салойо има над 15 годишен опит в областта на потребителското кредитиране, като цялата му кариера е свързана с водещата компания за потребителско кредитиране в Европа BNP Paribas Personal Finance, част от BNP Paribas Group.

През последните 4 години той e главен оперативен директор на BNP Paribas Personal Finance за Централна и Източна Европа. На тази позиция отговаря за Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България и Австрия. Сред отговорностите му са оптимизация на оперативните процеси при отпускането на потребителски кредити, следпродажбеното обслужване, събиране, управление на изнесени услуги и други. Той координира ключови проекти за развитието на компанията в страните от региона в областта на информационните технологии, обслужването на клиенти и т.н.

В периода 2010 г. - 2014 г. Жозе Салойо е регионален директор по управление на риска за Полша, Украйна, Китай, Турция, Сърбия, Мароко, Тунис и Алжир. На тази позиция той отговаря за политиките по отношение на риска при потребителското кредитиране, разработване на модели за развитието на пазарите и за провизирането на активи. Преди да заеме регионалната позиция, Жозе Салойо в продължение на три години отговаря за управлението на риска в Румъния.

Новият изпълнителен директор на БНП Париба Лични Финанси, България е завършил престижния парижки университет "Пиер и Мари Кюри" и е инженер със специалност "Информационни системи". Жозе Салойо владее френски, португалски и английски.

Специализираната финансова институция БНП Париба Лични Финанси е сред лидерите на пазара на потребителско кредитиране в България. Компанията има над 1 500 000 клиенти като повече от 750 000 от тях са ползвали финансовите ѝ продукти повече от веднъж. БНП Париба Лични Финанси разполага с най-голямата дистрибуционна мрежа в страната като предлага услугите си в 3 000 обекта, в това число и собствена клонова мрежа от 45 търговски офиси в цялата страна. Компанията има екип от 1 000 служители и предлага най-голямото портфолио от специализирани потребителски кредити в страната.

Компанията е изградила стабилни партньорски отношения с над 2 600 фирми и подпомага растежа на техния бизнес.