Базираната във Флорида Professional Bank прекъсва бизнес връзките си с президента Доналд Тръмп и "Организацията Тръмп", съобщи Business Insider.

Институцията последва стъпките два от най-големите банкови партньори на Тръмп - Deutsche Bank и Signature Bank, в спирането на банковите услуги на президента след бунтовете в Капитолия на 6 януари, при които имаше жертви и пострдали.

Тръмп беше финансиран с 11 милиона долара от Professional Bank през май 2018 г., за да купи на сестра си Мериан Тръмп жилище за 18 милиона долара в Палм Бийч, според Bloomberg. Заемът е с 4,5% лихва.

"Professional Bank взе решение да прекъсне бизнес отношенията си с "Организация Тръмп" и нейните филиали и ще прекрати връзките с тях незабавно", заявиха от институцията.

Освен ипотечният кредит, според последни данни, Тръмп имал сметка на стойност до 25 милиона щатски долара, с 1 милион долара годишна лихва.

Вчера стана ясно, че Deutsche Bank е прекъснала бизнес връзките си с Тръмп и неговата компания, според запознати. Президентът дължи на германската банка повече от 300 милиона долара.

Signature Bank също спря бизнес отношенията с Тръмп и призова за оставката му, каза говорител на банката пред Bloomberg. Базираният в Ню Йорк кредитор затвори две лични сметки на стойност около 5,3 милиона долара, според съобщения.

"Вярваме, че правилните действия включват оставката на президента на Съединените щати, което ще е в интерес на американския народ", се казва в изявлението на Signature Bank. "Никога досега не сме коментирали политически въпрос и се надяваме никога повече да не го правим".