Известният с небостъргачите си Ню Йорк скоро ще има нова най-висока жилищна сграда. А първите апартаменти в нея вече са пуснати за продажба.

Наречената Central Park Tower, която се намира в южния край на Сентръл Парк, ще бъде готова през 2020 година, като тя ще влезе в списъка и с най-високите сдания в света.

Небостъргачът ще се издига на 472 метра височина и в него ще бъдат разположени 172 жилища. Според компанията Adrian Smith + Gordon Gill Architecture, която работи по проекта, това ще бъдат едни от най-луксозните апартаменти в света.

Всеки от тях се продава за милиони долари, като се има предвид, че в съседните сгради апартаментите се продават за толкова.

В района живеят хора като основателят на Dell Technologies Майкъл Дел, както и милиардерът Кен Грифин, купил наскоро най-скъпият имот в САЩ за 238 милиона долара.

Сред първите седем апартамента, пуснати за продажба, са един двустаен за 6,9 милиона долара, тристаен за 18,8 милиона долара, четиристаен за 33,38 милиона долара и петстаен на 112-ия етаж за 63 милиона долара.

Собствениците в сградата ще могат да ползват огромна тераса с външен басейн, както и луксозна уелнес зона с вътрешен басейн, спа, масажи, фитнес център и други.