Барак и Мишел Обама си купиха имение за 11.75 млн. долара на остров Мартас Винярд. Първоначално исканата цена за него е била 14,85 млн. долара, пише Business Insider.

Мястото е предпочитана дестинация от заможни хора, където семейството често е прекарвало летните си ваканции. Слуховете за сделката са още от напускането на бившият президент от политиката. Семейството купува дома от продавачите Уиклиф Гросбек, който е собственик на Бостън Селтикс и Корин Баслер Гросбек.

Домът разполага със 7 спални и 8 бани, като се простира на площ от 650 кв.м. с гледка към езерото Едгартаун. Кухнята е голяма и модерна, а трапезарията е с овална форма и с изглед към градината. Интериорът е декориран в неутрални тонове, като са използвани дървени акценти. Всекидневната е с високи тавани, открити стоманени греди и каменна градина. Домът разполага и с няколко места за релаксация и забавление. Основната спалня се отличава с високи тавани и стъклени врати.

Имението има и множество балкони за слънчеви бани, а една от верандите е с външна камина. Има и място за съхранение на лодки, както и частен плаж. На втория етаж има открит басейн и джакузи, а в близост до тях е разположена зона за хранене, заобиколена от дървета и цветя. Имотът се предлага и с гараж, побиращ два автомобила.

Най-скъпите имоти в САЩ за последното десетилетие

Най-скъпите имоти в САЩ за последното десетилетие

Цените варират от $99 млн. до почти $240 млн. долара