Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп може да се срещнат преди срещата на страните от Г20 през юли стана ясно, след като двамата проведоха телефонен разговор в края на миналата седмица, пише Bloomberg.

"Двете страни ще работят за избирането на най-подходящата дата и на локацията за среща, след като Путин и Тръмп проведоха конструктивна дискусия", коментира говорителят на Кремъл Дмитри Песков по време на пресконференция в понеделник.

"Липсата на взаимно уважение през последните години беше една от причините за деградация в нашите отношения", допълва той, цитиран от Bloomberg.

По думите на руският външен министър Сергей Лавров разговорът между двамата държавни глави от събота е минал добре по отношение на политическите теми.

"Това показа взаимно уважение и желанието на двамата лидери да комуникират без опити за нравоучителни забележки", коментира той.

По време на телефонния разговор Путин и Тръмп са обсъдили международните проблеми, положението в Близкия Изток, борбата с тероризма, както и иранската ядрена програма.