Световната търговска организация обслужва търговските интереси на развитите страни и транснационалните корпорации, като игнорира малките компании. Това мнение изрази Джак Ма, собственик и основател на един от най-големите онлайн търговци в света - китайската компания Alibaba, по време на срещата си с руския премиер Дмитрий Медведев. 

"Ние вярваме, че търговията е човешко право. Alibaba е против всякаква форма на търговско неравенство, против всякаква форма на потискане търговската дейност на малките компании”, заяви Ма, цитиран от ТАСС. 

Според него, Световната търговска организация подпомага развитите страни и транснационалните компании. А така също, че Интернет трябва  да подкрепи развитието  на малките и средните компании. Русия и Киай имат всички възможности да създадат справедлива, открита платформа за търговия, смята Джак Ма. 

Срещата се състоя в рамките на втората Световна конференция по управлението на Интернет (World Internet Conference), която се повежда в китайския града Учжен. Форумът преминава под девиза „Създаване на общество с общо бъдеще в киберпространството”.