Производствен комплекс в квартал "Кремиковци", разположен на 300 декара земя и включващ сгради и ж.п. линия, се продава за 25 милиона лева. Досега той е бил собственост на рециклиращата компания "Екометал инженеринг", но в момента е пуснат за продажба от частен съдебен изпълнител заради дългове на фирмата.

Най-голямото задължение на производителя е по ипотека върху имотите към УниКредит Булбанк, като тя възлиза на 26 милиона лева.

"Екометал" обаче има и други дългове, като според последния финансов отчет на фирмата от 2015 година те възлизат на 65,9 милиона лева, а по-голямата част от тях са към финансови институции.

Въпросният кредит от УниКредит е бил взет през 2007 година, като той е бил преструктуриран веднъж през 2012 година, става ясно от информация на "Капитал".

По последните условия той е трябвало да бъде изплатен през следващата година. Вероятно от "Екометал" обаче не са обслужвали задълженията си, за да се стигне до налагането на запор и до даването на имотите на частен съдебен изпълнител.