Основателят на модния гигант Inditex Амансио Ортега, който е вторият по богатство в Европа, продължава експанзията си на имотния пазар в САЩ.

След като през пролетта дружеството Pontegadea Inmobilaria, което е част от холдинга, ръководен от Ортега, закупи две бизнес сгради в Сиатъл, сега то е платило 230 милиона щатски долара или 208 милиона евро за офис сграда във Вашингтон, съобщава испанското издание Expansión.

Небостъргачът е построен през 1964 година и досега е бил собственост на една от най-големите американски инвестиционни компании Blackstone. Сградата е била купена от нея за 1,7 милиона долара през 2016 година.

Амансио Ортега купи 2 офис сгради на Amazon за $740 милиона

Вторият най-богат европеец купи 2 офис сгради на Amazon за $740 милиона

Това е мащабна сделка за неговата Pontegadea Inmobiliaria

В края на март тази година стана ясно, че Pontegadea Inmobiliaria е придобила две офис сгради в Сиатъл, чийто наемател е световния лидер в онлайн търговията Amazon. Тогава сделката беше за 740 милиона долара.

Модният гигант Inditex държи една от най-големите компании в модната индустрия Zara. Тя управлява още брандове като Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Pull and Bear и други.

Амансио Ортега основава компанията през 70-те години на миналия век. Благодарение на нея днес той е вторият най-богат човек в Европа с нетно състояние от 65,2 милиарда долара, според данните в Bloomberg Billionaires Index.

Историята на Амансио Ортега - човекът, който създаде най-голямата модна марка в света

Историята на Амансио Ортега - човекът, който създаде най-голямата модна марка в света

Испанецът е вторият по богатство в Европа и шестият в глобален мащаб