Поредицата от бизнес форуми на Imoti.net, част от Investor Media Group, ще представи финална за 2023 г., експертна дискусия между специалистите в имотния бранш на 23 ноември в Интер Експо Център. Форумът на тема "Новите предизвикателства пред пазара на имоти" ще започне в 14:00 часа, като модератор ще бъде Снежана Стойчева - управител на водещата медия за недвижими имоти.

В началото на събитието ще бъде представен погледа на статистиката за състоянието на пазара на недвижими имоти от д-р Свилен Колев - заместник-председател на Национален статистически институт.

Анализ на пазара на жилищни имоти в София и региона ще бъде направен от Гергана Тенекеджиева - изпълнителен директор на Адрес недвижими имоти.

По време на форума, фокусът ще се насочи и към високия сегмент в имотния пазар, като темата ще бъде коментирана от Невена Стоянова - управляващ директор на LUXIMMO Finest Estates.

Д-р Мирослав Владимиров, преподавател в Икономически университет - Варна, ще представи пред събралата се аудитория интересна съпоставка между прогнозите за имотния сектор, които бяха поставени на форумите в началото на годината и реалното развитие на сектора.

С една от най-значимите теми за обществото в областта на недвижимите имоти, а именно жилищното кредитиране, аудиторията ще запознае Даниела Иванова - началник на "Ключови партньорства и пейрол бизнес" в Пощенска банка. По време на финалния за годината форум на Imoti.net, експертът ще посочи какви са предизвикателствата при днешните условия за закупуване на жилище, както и какви са възможностите в полза на потребителите.

След края на първи панел в 15:00 часа, присъстващите ще имат възможността да научат повече и за каузата на фондация "Очи на четири лапи", в която кучета се обучават за асистенти и водачи. Осмите Годишни награди на imoti.net се проведоха в подкрепа на фондацията, като присъстващите на финалното за 2023г. събитие отново ще имат възможността да се включат в инициативата при интерес от тяхна страна.

Вторият панел ще се проведе под формата на експертна дискусия, по време на която специалистите от имотния бранш ще очертаят и прогнозират новите предизвикателства пред пазара на имоти - лихви, инфлация, Еврозона, местни данъци и енергийна ефективност. Модератор на разговора ще бъде доц. Маню Моравенов, изпълнителният директор на Българска фондова борса.

Участници ще бъдат д-р Николай Лазаров - началник управление "Продажби Индивидуални клиенти" в Пощенска банка, инж. Георги Шопов - председател на управителния съвет на НАСП, Теодора Димитрова - основател на ЕРА България и Ценка Божилова - управляващ партньор на "Адванс експертни оценки" и председател на Камарата на професионалните оценители в България.

Бизнес дискусиите се осъществяват в унисон с цялостната мисия на водещия сайт за недвижими имоти Imoti.net, част от Investor Media Group, да стимулира прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите. Те са част от програмата на "Годишните награди на Imoti.net".

Генерален партньор на "Годишни награди на Imoti.net" е Пощенска банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи.

Институционални партньори са Български Съвет за Устойчиво Развитие, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Университета за национално и световно стопанство (УНСС), PropTech Bulgaria, Френско-българска търговска и индустриална камара, Международна федерация за недвижими имоти "FIABCI" и Областно представителство на Камарата на строителите в България - София.

Money.bg е медиен партньор на събитието.