Инвестиционният фонд Луис Чарлз София Пропърти Фонд, листван на Лондонската борса, подписа договор с Уинслоу Дивелъпмънтс за регулиране и последващото развитие на проект за вилно селище близо до село Баня, недалеч от ски курорта Банско.

Уинслоу Дивелъпмънтс и инвестиционния фонд Луис Чарлз София Пропърти подписаха 4-годишен договор за управление на проект.

Сделката ще генерира приходи на стойност приблизително 113 милиона евро. Обект на одобрение е регулирането на парцела от 121,420 квадратни метра в следващата една година, проектирането и изграждането на ваканционно селище, както и маркетинг и продажби на готовите площи.

На този етап двете компании водят допълнителни преговори за след-продажбено управление на имота.

Проектът в Баня, предвижда регулация на парцела, изграждане на вилно селище от самостоятелни и редови къщи, както и просторни апартаменти разположени в двуетажни и триетажни сгради.

Селището ще предоставя всички удобства, гарантиращи комфорта на почиващите - тенис кортове, басейни, спа център, ресторант и барове. Неговото разположение на хълм предлага уникална гледка към планините Рила, Пирин и Родопи.

Иван Мекушин, управляващ директор на Уинслоу Дивелъпмънтс коментира: "Чрез партньорството ни с Луис Чарлз затвърждаваме своите позиции в управлението на инвестиционни проекти.

С реализирането на няколко подобни проекта в Банско успяхме да изградим една солидна основа на нашия бизнес в региона. Договорът с Британския инвестиционен фонд е високо ценено признание за потенциала и уменията на Уинслоу Дивелъпментс"